[...] ten proces. Twórcy proponują zestaw firmy Biotest, który jednak w Polsce jest praktycznie niedostępny. Dlatego, można zastąpić suplementy ich odpowiednikami: 1.Odżywka wysokobiałkowa. Najlepiej gdyby była to mieszanka zawierająca izobat białka serwatki oraz micelarną kazeinę. Pozwoli to nam czuć się najedzonym przez dłuższy czas. 2.Formuła po [...]
[...] zastanawianie się, która dieta działa? Jest tyle sprzecznych informacji, że każdy poważnie uprawiający sport może dostać szału. Niskowęglowodanowe, wysokowęglowodanowe, niskobiałkowe i wysokobiałkowe. Lista możliwości nie ma końca. Które z tych informacji mają naukowe potwierdzenie? Oto pytania, które zadawał sobie jakiś czas temu dr. Greg Ellis [...]
[...] substancje mineralne." Przekładając tą definicję na język ludzi odżywkami nazywamy jedzenie w formie sproszkowanej. Generalnie występuje kilka typów odżywek: .Odżywka białkowa .Odżywka węglowodanowa .Odżywka węglowodanowo-białkowa (czyli połączenie- w różnych, charakterystycznych dla danego produktu proporcjach 2 wcześniejszych produktów) [...]
Tekst ten wszystkich drugiej poprawionej wersji adresuje do wszystkich odwiedzających nas gości którzy nie wiedzą jak brać sterydy, chcą zrobić swój pierwszy cykl etc. Wiele osób zadaje te same pytania tak więc napisałem to by bez końca nie odpowiadać na to samo :) Odpowiedzi są uproszczone i łopatoligiczne do bólu by kazdy je zrozumial Na [...]
[...] spróbowania różnego gatunku morskich ryb, które mają wiele wartości odżywczych, są smaczne i przede wszystkim świeże wędrują na talerz kulturysty. Ryby posiadają wartościowe białko, którego ilość waha się w granicach 6-19g/100g w zależności od gatunku ryby. Białko to zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne (niezbędne), które są konieczne do budowy [...]
[...] alkoholu organizmowi maksymalnej ilości węglowodanów, witamin i minerałów, które będziemy tracić na potęgę w trakcie zabawy. Posiłek powinien zawierać łatwo przyswajalne białko i węglowodany, takie danie zapobiegnie gwałtownemu wchłanianiu alkoholu i rozciągnie ten proces w czasie. Kolejnym niezbędnym czynnikiem jest uzupełnianie płynów w [...]
[...] tylko dostarcza węglowodanów w celu uzupełnienia glikogenu, lecz także aminokwasów wykorzystywanych do naprawy mięśni szkieletowych i syntezy nowej tkanki mięśniowej. Model białkowo/węglowo-danowo/kreatynowy jest znacznie lepszym mechanizmem budowy w kulturystyce, gdyż nie tylko dostarcza budulca w postaci aminokwasów, ale również zapewnia [...]
Nie chciał bym siać zamętu, ale coś nie dobrego mi się przytrafiło: Przed wkaacjami zarzywałem białko, 80% itp. po jakimś tygodniu/dwuch miałem swędzenie na koniuszkach palców, języku itp, tempereture do 37(skakała od 36), lekko rozlegulowany system. Po jakimś miechu(niestety dopiero) odłożyłem białko, myślałem, że to z innego powodu. Powróciłem [...]
[...] wysiłku fizycznego. Oznacza to, iż w pierwszej kolejności należy uzupełnić straty glikogenu mięśniowego i wątrobowego, jak również pokryć zwiększone zapotrzebowanie na białko będące wynikiem wykonanego intensywnego wysiłku fizycznego1,2,3. Dodatek białka do węglowodanów przyspiesza tempo regeneracji glikogenu4,5,6 oraz korzystnie wpływa na [...]
[...] zastanawianie się, która dieta działa? Jest tyle sprzecznych informacji, że każdy poważnie uprawiający sport może dostać szału. Niskowęglowodanowe, wysokowęglowodanowe, niskobiałkowe i wysokobiałkowe. Lista możliwości nie ma końca. Które z tych informacji mają naukowe potwierdzenie? Oto pytania, które zadawał sobie jakiś czas temu dr. Greg Ellis [...]
[...] sytuacjach stają się materiałem energetycznym. Niektóre z nich przyczyniają się do rozpadu tkanki tłuszczowej, wzmocnienia układu odpornościowego. Różnica między preparatami białkowymi a aminokwasowymi Zanim białko dostanie się do naszych mięśni musi ulec, w przewodzie pokramowym, procesowi enzymatycznej degradacji z uwolnieniem aminokwasów i [...]
[...] - jest otrzymywana z nasion guary (strączkowe - podobne do grochu, Indie , Pakistan, południe USA-uprawa). Nasiona guary składają się z włóknistej łuski (zarodka bogatego w białko i endospermy bogatej w gumę). Zawartośc czystej gumy guarowej jest b. wysoka ok. 80%. W zależności od stopnia oczyszczenia może być proszkiem o białej lub lekko [...]
[...] i obniżać aktywność u dzieci. 26.Wysokie spożycie cukru zwiększa ilość produktów końcowych jego przetwarzania (AGEs)(cząsteczki cukru przywierają i ten sposób niszczą białko w organizmie). 27.Cukier może zakłócać przyswajalność białek. 28.Cukier powoduje alergie pokarmowe. 29.Cukier może powodować toksyczność krwi podczas ciąży. [...]
[...] że „przeciętna" starożytna dieta zawierała 55% pożywienia zwierzęcego i 45% pożywienia roślinnego. W skład pokarmów zwierzęcych wchodziły zdrowe tłuszcze jak również białko i pożywienie roślinne, w skład którego wchodziły liście, łodygi , owoce, ziarna, bulwy i korzenie. Zboża i mleko krowie nie wchodziły w grę aż od 7000 do 10000 tyś lat [...]
[...] w węglowodany lub tłuszcze, dzięki czemu nasze ciało magazynuje energię. Umożliwia przemianę tłuszczów i węglowodanów. Witamina ta uczestniczy w tworzeniu takich związków białkowych jak enzymy, które aktywizują procesy organiczne, oraz hormony i hemoglobina. Bierze udział w powstawaniu prostaglandyn regulujących między innymi ciśnienie krwi, [...]
[...] w postaci surówki lub kiszonej). Kukurydza- zaliczana jest do warzyw o dużej wartości odżywczej. Kukurydza ma około 20 g cukrowców, dużo potasu, magnezu , fosforu, cenne białko. Maliny- dość trudne jest ustalenie, dlaczego są takie dobre i wartościowe. Wiadomo, że cukru zawierają od 6 do 9%, głównie glukozy i fruktozy, trochę kwasu jabłkowego [...]
[...] wynosić 2-3 godziny. Takie rozłożone pozwoli na równomierne i stałe dostarczanie niezbędnych składników odżywczych. Do każdego posiłku starajmy się dawać pełnowartościowe białko (chude mięso, ryby, jaja kurze) oraz tłuszcze roślinne, pochodzenia z ryb (o3) oraz tłuszczy nasycone (zwierzęce). Węglowodany powinny pochodzić głównie z warzyw oraz [...]
[...] ruchomymi zawiasami, wiązaniami peptydowymi. Dzięki wiązaniom peptydowym aminokwasy w określonych białkach mają możliwość przemieszczania się między sobą, co umożliwia białkom geometryczne zmiany kształtu nadające im dużą ruchliwość. Powyższe zjawisko pozwala białkom pełnić w ludzkim organizmie różnorodne funkcje. Aminokwasy [...]
[...] 2400g http://img543.imageshack.us/img543/4128/bigproo2400.jpg Opis produktu -> http://atleta.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=127&products_id=3328 Odżywka wysokobiałkowa wspomagająca przyrost masy mięśniowej. Zawiera 4 rodzaje białka o różnym czasie wchłaniania: kazeinę, koncentrat białka serwatkowego, białko jaja oraz koncentrat [...]